Kabul Aanval op ziekenhuis: doden en gewonden

Foto AFP / Reuters

Militairen nemen posities in bij het Sardar Mohammad Daud Khan Ziekenhuis, tegenover de Amerikaanse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Als artsen verklede aanvallers drongen deze woensdag het 400 bedden tellende ziekenhuis binnen, bewapend met automatische geweren en handgranaten. Eerst was er een explosie aan de achterkant van het gebouw, toen een zelfmoordenaar zichzelf opblies met een bom. De aanslag is opgeëist door IS, de Talibaan ontkennen betrokkenheid. Een medewerker van het ziekenhuis vertelde hoe een man een AK-47 uit zijn doktersjas haalde en ten minste één patiënt en een arts doodschoot. Er zouden zeker 60 gewonden zijn. De aanvallers verschansten zich op de bovenverdiepingen. Er werd hevig geschoten en ook was een tweede explosie te horen. (Reuters)