Just Eat

ConcurrentThuisbezorgd.nl doet goede zaken

Het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat heeft een goed jaar achter de rug. De branchegenoot van het Nederlandse Takeaway (Thuisbezorgd.nl) profiteerde van een sterke groei van het aantal bestellingen. Daardoor kon het de winst ruimschoots verdrievoudigen, blijkt uit dinsdag gepubliceerde jaarcijfers Just Eat verwerkte 136 miljoen bestellingen, 42 procent meer dan een jaar eerder. Dat leverde een omzet op van bijna 376 miljoen pond (434 miljoen euro). Dat is ruim de helft meer dan in 2015. De nettowinst viel met 71 miljoen pond ruim drie keer zo hoog uit dan een jaar eerder. Voor dit jaar voorziet de Britse onderneming opnieuw een sterke groei van de opbrengsten. Just Eat is actief in dertien landen, waarvan acht in Europa. De activiteiten in de Benelux werden vorig jaar verkocht aan Takeaway. (ANP)