Honkbal

Nederland begint World Baseball Classic met zege

De Nederlandse honkballers hebben hun eerste wedstrijd op de World Baseball Classic omgezet in een klinkende zege. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens versloeg gastland Zuid-Korea dinsdag in Seoul met 5-0, mede dankzij homeruns van Jurickson Profar en Randolph Oduber. Nederland kan zich woensdag al verzekeren van een plek in de tweede ronde van het prestigieuze toernooi, dat dient als WK, als het ook Taiwan verslaat. De nummers één en twee van de groep gaan naar de tweede ronde in Tokio. De finaleronde van de WBC is in Los Angeles. Nederland bereikte vier jaar geleden verrassend de halve finales. Meulens heeft de lat hoog gelegd voor de vierde editie van de WBC. Hij beschikt over een ijzersterke selectie, volgens hem de beste ooit. Met Xander Bogaerts, Andrelton Simmons, Jonathan Schoop, Profar en Didi Gregorius telt het ‘koninkrijksteam’ vijf spelers van grote clubs in de MLB. (ANP)