Frankrijk

Stropers schieten witte neushoorn in dierenpark dood en gaan er met hoorn vandoor

Foto Reuters

In het Franse dierenpark Thoiry, zo’n 50 kilometer ten westen van Parijs, hebben stropers in de nacht van maandag op dinsdag een witte neushoorn gedood en de hoorn van het dier gestolen. Volgens de directeur van de dierentuin, Thierry Duguet, gaat het om de vier jaar oude zuidelijke witte neushoorn Vince, die in Nederland werd geboren. De stropers braken ’s nachts in op het terrein en schoten de neushoorn daarna dood. De hoorn, die een waarde van 40.000 euro kan hebben, zaagden ze af met een kettingzaag af. Dierenverzorgers ontdekten het karkas dinsdagochtend. Twee andere witte neushoorns in het park bleven gespaard. Het is voor het eerst dat zich zo’n stroopincident in een Europees dierenpark voordoet. (AFP)