Filmoverzicht: Hidden Figures is een crowdpleaser, Kong: Skull Island valt best te genieten.

De filmredactie van NRC beoordeelt de nieuwe films van deze week, met onder andere American Honey en Alberta.

 • ●●●●

  American Honey : Roadmovie

  De kracht van Arnolds film is dat ze troosteloosheid in beeld brengt zonder woede noch medelijden. Doordat de camera continu op de huid plakt van Star nemen we de wereld waar door haar blik zonder cynisme. Net daardoor komt de realiteit pijnlijk hard aan. Lees de recensie: Dansend door een troosteloze wereld

  Regie: Andrea Arnold. Met: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough. In: 28 bioscopen.

 • Lees ook het interview met regisseur Andrea Arnold.
 • ●●●●

  Hidden Figures: Historisch drama

  Hidden Figures heeft mooie rollen voor drie heel goede actrices. Dit is Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat is de verzoenende, wat anachronistische boodschap van Hidden Figures. Het is het soort films voor een breed publiek waar Hollywood altijd zo bedreven in was.
  Lees de recensie: Hidden Figures is een onvervalste crowdpleaser

  Regie: Theodore Melfi. Met: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe. In: 64 bioscopen.

 • Lees ook het interview met de actrices uit Hidden Figures.
 • ●●●●●

  Kong: Skull Island: Actie

  Kong: Skull Island valt als een strak geregisseerd, rumoerig monsterballet best te genieten, zeker als de fauna het aantal mensen dat in de weg loopt heeft uitgedund. Want mensen zijn de zwakke schakel in dit spektakelstuk van nieuwkomer Jordan Vogt-Roberts: typetjes die je liefst snel tussen de malende kaken ziet verdwijnen zodat we ons verder kunnen richten op King Kong. Lees de recensie: Strak geregisseerd, rumoerig monsterballet

  Regie: Jordan Vogt-Roberts. Met: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman. In: 139 bioscopen.

 • Waarom moet King Kong altijd dood? Lees meer over de geschiedenis van de gigantische aap.
 • ●●●●●

  Alberta: Tragikomedie

  Tragikomedie Alberta is net een Bob Ross-schilderij. Met een paar razendsnelle nat-in-nat-streken heb je al effect. Alberta zwelgt niet alleen in de grootste clichés over de mannelijke midlifecrisis die je kunt verzinnen, de film heeft ook zelfspot genoeg om er de draak mee te steken. Lees de recensie: Spotten met de mannelijke midlifecrisis

  Regie: Eddy Terstall en Erik Wunsch. Met: Daniël Boissevain, Jamie Grant, Chip Bray, Lee M. Ross, Marnie Baumer, Eva Duijvestein, Poal Cairo. In: 24 bioscopen.