Asiel

Geen nieuwe poes voor Wilders VNL Geen rechtse partij bij islamdebat

Het campagnebezoek van Geert Wilders donderdag aan een dierenasiel is afgelast. De voorzitter van het asiel is geschrokken van „veel negatieve aandacht”. Een antifascistische actiegroep zou bij het asiel in de Zaanstreek willen protesteren. Gevreesd werd voor „de veiligheid van mensen en dieren”. Het nieuws is vooral triest voor Kamerlid Dion Graus, de dierenvriend van de PVV. Hij hoopte met Wilders een nieuw poesje uit te zoeken, zei hij tegen WNL. „Zijn Lola is anderhalf jaar geleden overleden en daar heeft hij nog steeds heel veel verdriet van.”

Jan Roos heeft zich alsnog afgemeld voor het Nationale Islamdebat, in de Essalammoskee in Rotterdam. De VNL-leider noemt de moskee tegen De Telegraaf een „haatpaleis”, waar in het verleden homo-onvriendelijke en antisemitische uitspraken gedaan zouden zijn. Op Twitter zegt Roos verder dat de moskee samenwerkt met „salafistische organisaties en moslimbroeders”. Bij het debat zijn vrijdag politici aanwezig van CDA, D66, Denk, GroenLinks, PvdA en SP. VVD, PVV, ChristenUnie en SGP hebben de uitnodiging afgeslagen.