Nieuwe eigenaar voor modeketen Charles Vögele

De curatoren hebben een overeenstemming bereikt met Vidrea Retail over negentig van de 95 winkels.

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Nederlandse winkels van de modeketen Charles Vögele maken een doorstart. Dat melden de curatoren op dinsdag. Ze hebben overeenstemming bereikt met Vidrea Retail over de doorstart van negentig van de oorspronkelijk 95 winkels.

Het is nog niet duidelijk of deze winkels allemaal open kunnen blijven. Ze zijn hierover in onderhandelingen met de verhuurders van de vestigingen. In het persbericht laten de curatoren weten dat Vidrea met zoveel mogelijk winkels verder wil gaan en “de werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers” wil behouden. Bij het bedrijf werken ongeveer 700 medewerkers.

Remt Melles, die na de doorstart als bestuursvoorzitter aan de slag zal gaan, zegt in het persbericht:

“Met de Zwitserse houdstermaatschappij van Charles-Vögele hebben we een akkoord bereikt over het doorleveren van de zomercollectie, zodat alle winkels snel weer nieuwe voorraad ontvangen.”

Lees ook: Nederlandse tak Charles Vögele failliet

Vidrea wil voor het najaar de vestigingen ombouwen tot winkels waar meerdere merken worden verkocht. De doelgroep, mannen en vrouwen vanaf 35 jaar, blijft hetzelfde.

Curator Johan Westerhof zegt dat de cadeaubonnen en tegoedbonnen van de modeketen binnenkort weer kunnen worden gebruikt en dat de gesloten winkels zullen worden heropend: “Op dit moment zijn er circa twintig winkels gesloten omdat er te weinig voorraad over was. Deze winkels zullen zo snel mogelijk weer worden bevoorraad en heropend”.

Failliet

De Nederlandse tak van Charles Vögele ging eind januari failliet. Het bedrijf leed al jaren verlies en werd vorig jaar overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. Omdat de nieuwe eigenaar een andere strategie voor ogen had werd de toekomst van de Nederlandse tak onzeker. De nieuwe eigenaar richt zich op Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië en zag geen rol voor de Benelux en Duitsland.