Hartstilstand

Scholier (13) overleden na inhaleren aanstekergas

Een dertienjarige leerling van het Montessori Lyceum in Amsterdam is zondagmiddag overleden na het inhaleren van aanstekergas. Dat meldt de Amsterdamse politie. Het inhaleren van het gas veroorzaakte een hartstilstand.

De Amsterdamse politie spreekt van een triest voorval, maar niet van een misdrijf. Volgens Wrister Grommers, rector van het lyceum, is het nieuws ingeslagen als een bom. De school is niet eerder met het gebruik van aanstekergas geconfronteerd. „Van lesgeven was natuurlijk geen sprake. We hebben leraren geïnformeerd en zijn alle klassen rondgegaan. De leerlingen kregen de kans om dit elk te verwerken op hun eigen manier.”

Dat gebeurde door over het voorval te praten, erover te schrijven of bloemen te kopen. (NRC)