Podcast

Haagse Zaken: Alexander Pechtold

Annemarie Kas en Mark Kranenburg over de loopbaan en ideeën van D66-leider Alexander Pechtold.
Foto ANP / Robin Utrecht

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zeven van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de vijfde aflevering van Haagse Zaken, over CDA-leider Sybrand Buma.

In deze zesde aflevering van Haagse Zaken praten verslaggevers Annemarie Kas en Mark Kranenburg over D66-leider Alexander Pechtold. Annemarie is politiek redacteur voor NRC, Mark volgt D66 voor NRC in Den Haag. De presentatie van Haagse Zaken is zoals altijd in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de podcast over Alexander Pechtold:

Luister ook naar de vierde aflevering van Haagse Zaken, over PvdA-leider Lodewijk Asscher. Luister ook naar de derde aflevering van Haagse Zaken, over GroenLinks-leider Jesse Klaver. Luister ook naar de tweede aflevering van Haagse Zaken, over PVV-leider Geert Wilders. Luister ook naar de eerste aflevering van Haagse Zaken, over 50Plus-lijsttrekker Henk Krol.