Afluisteren Trump Tower

FBI spreekt beschuldiging Trump over Obama pertinent tegen

De directeur van de FBI, James Comey, heeft ontkend dat toenmalig president Barack Obama opdracht heeft gegeven telefoongesprekken van Donald Trump in de Trump Tower in New York af te luisteren. Comey heeft het ministerie van Justitie gevraagd die beschuldiging publiekelijk tegen te spreken, omdat het een overtreding van de wet zou zijn. Dat hebben The New York Times en NBC zondag gemeld op basis van anonieme bronnen. Het ministerie heeft nog niet gereageerd op de aantijging van Trump, die hij zaterdag zonder bewijs twitterde. Trump wil dat het Congres onderzoekt of de regering van zijn voorganger hem in de aanloop naar de presidentsverkiezingen heeft afgeluisterd. (NRC)

Zes vragen over de aantijgingen pagina 12