Wielrennen

Demaré leidt in Parijs-Nice, Kelderman mist ‘Tirreno’

De Franse wielrenner Arnaud Démare heeft zondag de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De renner van FDJ versloeg in de sprint zijn landgenoot Julian Alaphilippe. Enkele seconden na de binnenkomst van het tweetal sprintte de Noor Alexander Kristoff naar de derde plaats. Het was een rit onder barre omstandigheden over 148 kilometer met start en finish in Bois-D’Arcy. Het peloton werd door waaiers in stukken getrokken, waarbij de klassementsfavorieten Alberto Contador en Richie Porte meteen al tijd verloren. Romain Bardet, een andere favoriet, kwam ten val.

Wilco Kelderman gaat woensdag niet van start in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Hij liep zaterdag bij een val in de Strade Bianche een gebroken vinger op. (ANP)