Wielerploeg sky

Ook teambaas kreeg ontstekingsremmer

Teambaas Dave Brailsford van wielerploeg Sky heeft zelf ook een injectie met de ontstekingsremmer triamcinolon gekregen. Dat zei Brailsford in The Telegraph ter verklaring van de hoeveelheid van het middel dat op het hoofdkantoor van de Britse wielerbond is aangetroffen. De bekentenis volgt nadat Nicole Sapstead, hoofd van het Britse antidopingbureau, voor een parlementaire commissie die doping binnen de Britse wielersport onderzoekt, de vondst opmerkelijk had genoemd. Team Sky is nauw verbonden met de Britse bond.

Eerder was via hackers al bekend geworden dat toenmalig Sky-kopman Bradley Wiggins in de aanloop naar drie edities van de Tour de France – met een doktersattest – geïnjecteerd was met de ontstekingsremmer. Uit onderzoek bleek dat de aangetroffen hoeveelheid triamcinolon onmogelijk voor één persoon kon zijn. Nadat vrijdag al een van de coaches, Keith Lambert, had verklaard een injectie te hebben gekregen, kwam Brailsford met hetzelfde verhaal naar buiten.

Brailsford werd na de Olympische Spelen van Beijing in 2008 geopereerd aan een knie, de injectie hoorde bij de behandeling. In de media brachten medewerkers de afgelopen dagen naar buiten dat stafleden en zelfs familie en vrienden voor het middel terecht konden bij ploegarts Richard Freeman. Brailsford: „Ik heb na mijn operatie nog last gehad van ontstekingen. Eén keer is daarvoor een injectie gebruikt door onze arts Freeman op de wielerbaan in Manchester. Het is ongewoon om dit soort medische informatie te delen, maar gezien de vragen die opkomen is dat nu noodzakelijk.” (ANP)