Vrouwelijke mariniers

Ministerie Defensie VS onderzoekt Facebook-naaktfoto’s mariniers

Het Amerikaanse ministerie van Defensie onderzoekt naaktfoto’s van vrouwelijke mariniers, die door hun mannelijke collega’s zijn verspreid. Om hoeveel mannen het gaat is onbekend, maar volgens nieuwswebsite Reveal, die over de zaak publiceerde, zijn „honderden, mogelijk duizenden” mariniers betrokken bij de verspreiding. Volgens een anonieme bron van AP is ten minste één persoon ontslagen. De naaktfoto’s werden gedeeld op de besloten Facebook-pagina ‘Marines United’, die 30.000 leden heeft. Niet alle vrouwen op de foto’s zijn geïdentificeerd, maar van tientallen (ex-)mariniers konden de namen en rangen achterhaald worden. Op de pagina zijn obscene reacties geplaatst, volgens functionarissen die betrokken zijn bij het onderzoek, waaronder oproepen tot aanranding. (NRC)