Ruziënde vrouw op A10 overleden na aanrijding

Een man die achter haar aan ging nadat ze de snelweg op was gerend, raakte zwaargewond.

De locatie van het ongeluk op de snelweg A10.
De locatie van het ongeluk op de snelweg A10. Foto Google Maps

Een Poolse vrouw die in de nacht van zondag op maandag ruziënd de snelweg A10 was opgerend, is omgekomen nadat ze daarbij werd aangereden door meerdere auto’s. Dat melden de politie en AT5. Een eveneens Poolse man werd ook geraakt, hij raakte zwaargewond.

Het ongeluk vond plaats bij knooppunt De Nieuwe Meer in Amsterdam-Zuid. Het dodelijke slachtoffer zat met vier landgenoten in een auto. Ze kreeg ruzie en stapte rond elf uur ‘s avonds op de vluchtstrook uit. Vervolgens rende ze de snelweg over. De man ging haar achterna, waarop beiden werden aangereden. De vrouw werd door twee auto’s geraakt, zij overleed ter plekke. De man werd één keer aangereden. Hij moest worden gereanimeerd en is volgens persbureau ANP inmiddels geopereerd.

De locatie van het ongeluk. De tekst gaat verder onder het kaartje.

De politie vermoedt dat de overleden vrouw onder invloed verkeerde van alcohol. De snelweg was in de richting van Den Haag en Rotterdam tot drie uur afgesloten voor onderzoek. De politie is nog op zoek naar getuigen die duidelijkheid kunnen verschaffen over wat er precies is gebeurd.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Update A10-Zuid: De overleden persoon is een vrouw en niet een man. Het onderzoeksteam is op zoek naar meer getuigen. Bel 0900-8844 met info