NRC-redacteur Thomas Rueb genomineerd voor een Tegel

Rueb ontving zijn nominatie voor zijn interview ‘Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!’, over een Marokkaans-Nederlandse agent die door collega’s werd gearresteerd.

Het stuk waarvoor Thomas Rueb een Tegel-nominatie ontving in de categorie interview. Het verscheen op 28 juli in NRC Handelsblad.
Het stuk waarvoor Thomas Rueb een Tegel-nominatie ontving in de categorie interview. Het verscheen op 28 juli in NRC Handelsblad. Screenshot NRC

NRC-redacteur Thomas Rueb is genomineerd voor een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Het stuk ‘Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!’, over een Marokkaans-Nederlandse politieagent die door collega’s werd gearresteerd, doet mee in de categorie interview.

De organisatie van de journalistieke prijs kondigde dat maandagavond aan op Twitter. Andere genomineerden in de categorie interview zijn Volkskrant-journalisten Huib Modderkolk en Maud Effting voor hun interview met oud-PVV-woordvoerder Michael Hemels, en Frederieke Heggers voor En bedankt, babyboomers!, haar eenmalige tv-programma over babyboomers.

Lees hier het stuk waarvoor Thomas Rueb is genomineerd: ‘Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!’

Het interview waarvoor Rueb is genomineerd gaat over de arrestatie van de Amsterdamse politieagent Anis Raiss. Raiss vergezelde zijn broertje vorig jaar mei naar een politiebureau in Enschede om aangifte te doen van oplichting. De daar werkende politiemensen geloofden niet dat hij een agent was. Er ontstond een discussie waarna Raiss hardhandig werd gearresteerd en in de cel werd geplaatst. Pas de volgende ochtend werd de fout ontdekt en kwam Raiss vrij.

Dinsdagmiddag en -avond worden de genomineerden in de categorieën onderzoek en verslaggeving bekendgemaakt. De Tegels worden op 18 april uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.