Jongen (13) overlijdt na inhaleren aanstekergas

Het inhaleren van het gas veroorzaakte een hartstilstand, waardoor de jongen overleed.

Foto ANP

Een dertienjarige leerling van het Montessori Lyceum in Amsterdam is zondagmiddag overleden na het inhaleren van aanstekergas. Dat meldt de Amsterdamse politie. Het inhaleren van het gas veroorzaakte een hartstilstand.

De Amsterdamse politie spreekt van een triest voorval, maar niet van een misdrijf. Volgens Wrister Grommers, rector van het lyceum, is het nieuws daar ingeslagen als een bom. Als school zijn ze nog niet eerder met het gebruik van aanstekergas geconfronteerd. “Van lesgeven was natuurlijk geen sprake. We hebben leraren geïnformeerd en zijn alle klassen rondgegaan. De leerlingen kregen de kans om dit elk te verwerken op hun eigen manier.”

Dat gebeurde door over het voorval te praten, bloemen te gaan kopen of emoties neer te schrijven in een boekje. Psychologische hulp is er nog niet aan te pas gekomen, maar zal volgens Grommers “voorzien worden als dat nodig blijkt”.