De Braziliaanse vedetten, ja ook Neymar, leggen het af tegen Mexicaanse golazo

Als de vorm van Barcelona deze week (6-1 tegen Gijon en 5-0 tegen Celta) een omen is voor komende woensdag, zitten we geramd.

Deze week moet de 4-0 tegen Paris S-G worden weggepoetst door Barça. Neymar zien we zometeen nog en Lionel Messi was tegen Celta weer eens weergaloos met de eerste en laatste goal van de avond.

De Nederlanders dan: Jonathan De Guzman, geen onbelangrijke Oranje-speler op het WK 2014, doet het tegenwoordig voor Chievo en scoorde tegen AC Milan. En Gini Wijnaldum was opnieuw belangrijk voor Liverpool, dat Arsenal verder de misère in drukte. Kevin Strootman, tot slot, maakte z’n vierde van het seizoen in de verloren topper tegen Napoli.

Verder nog noemenswaardig: Dimitri Payet was listig namens Olympique Marseille en Leicester nu zonder Caudio Ranieri maar weer mét de oude Riyad Mahrez.

3. Elkeson (SIPG FC v Changchun Yatai 4-1)

We beginnen de top 3 met de duurbetaalde Brazilianen in de Chinese Super League. De Shanghai International Port Group Football Club, kortweg SIPG FC, is waarschijnlijk de zwaarst bezette miljoenenploeg in China. Hulk en Oscar werden afgelopen jaar bij Europese topclubs weggehaald en meervoudig topscorer Elkeson maakt het Braziliaanse trio compleet. Het moet voelen als een speeltuin voor ze, die Chinese strafschopgebieden. Dit weekend niet één, maar twee keer:

2. Craig McGuffie (Hibernian v AYR UNITED 2-1)

Fan Xiaodong en Craig McGuffie maakten het spannend voor plek 2 dit weekend. Op het tweede niveau in Schotland mag je niet al te veel wonderbaarlijks verwachten, in de Chinese Super League inmiddels wel een beetje. Maar goals uit exact dezelfde wedstrijd waarin Fan scoorde, zien we zo terug op de eerste plaats dus de eer gaat nu uit naar McGuffie, spelend voor het onderaan bungelende Ayr United:

1. Joao Rojas (CRUZ AZUL v Chiapas 2-0)

Voor een nummer 9 is Rojas bepaald niet productief; hij maakte in acht seizoenen profvoetbal nog nooit meer dan tien goals. Waar hij het zelfvertrouwen voor deze doelpoging vandaan haalde, is dan ook een beetje de vraag. Maar wat maakt het? Rojas leverde een stiftgoal af waar zelfs die van van Neymar voor moet buigen: