Man aangehouden na brand in asielzoekerscentrum Grave

De man zou brand hebben gesticht en vanuit het azc spullen hebben gegooid naar hulpdiensten.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Lex van Lieshout/ANP

In het asielzoekerscentrum (azc) bij het Brabantse Grave is zondagavond brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk aangestoken door een man, die door de politie is aangehouden. Dat meldt Omroep Brabant zondag.

De brand aan het Intendanceplantsoen brak uit rond 19.00 en is inmiddels geblust. De man die door een arrestatieteam werd aangehouden zou brand hebben gesticht in een kamer en vervolgens vanuit het azc spullen op de hulpdiensten hebben gegooid. Het is niet bekend wat zijn beweegredenen waren. De man is naar het ziekenhuis overgebracht.

De overige bewoners van het azc werden door de politie op afstand gehouden. Voor zover bekend raakte geen van hen gewond. Het is niet bekend of de azc-bewoners zondagavond nog kunnen terugkeren.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant Brand in gebouw #AZC #Velp(NB). Mogelijk 1 pers nog in gebouw. Hulpdiensten ter plaatse. Persvoorlichter aanrijdend.
Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant Persoon die zich nog in gebouw AZC #Velp bevond is eruit gehaald. Hij wordt naar ziekenhuis gebracht. Sein brandmeester is gegeven.

Het azc in het Brabantse Velp, bij Grave: