Tennis

Goede week van Haase en Kerkhove eindigt met verlies

Robin Haase is er niet in geslaagd de finale van het toernooi in Dubai te bereiken. Hij verloor vrijdag in drie sets van de Spanjaard Fernando Verdasco: 7-6, 5-7 en 6-1.

Haase kan terugkijken op een goede week, met onder meer een zege op de Tsjechische subtopper Tomas Berdych. De huidige nummer 66 van de wereld keert komende maandag voor het eerst sinds juli 2014 zeer waarschijnlijk terug in de topvijftig van de wereld. Het was een primeur voor Haase dat hij de halve finale bereikte van een toernooi uit de 500-serie – net als het ABN Amro-toernooi de derde categorie na de grand slams en de masters.

Haase was twee sets gelijkwaardig en domineerde fases met zijn service en forehand. Maar in de derde set zakte zijn niveau ver terug. Hij uitte herhaaldelijk zijn frustratie over de gladde lijnen. Haase (29) verkeert in goede vorm en kan met vertrouwen toewerken naar de Amerikaanse hardcourttoernooien in Indian Wells en Miami.

In Kuala Lumpur kwam er een einde aan de opmars van qualifier Lesley Kerkhove, de nummer 195 van de wereld. In de kwartfinale verloor de Zeeuwse van de Japanse Nao Hibino: 7-6 en 6-3. (NRC)