Mercedes roept 22.000 auto’s terug in Nederland

Mogelijk is er iets mis met de start-stop-installatie. Wereldwijd gaat het om 1 miljoen wagens.

Foto Reuters

In Nederland worden 22.000 Mercedeseigenaren opgeroepen om terug naar de garage te gaan met hun auto. Dat meldt persbureau ANP. De fabrikant meldt in een brief aan de bezitters dat er mogelijks iets mis is met de generator van de start-stop-installatie.

De generator kan oververhit raken en wereldwijd worden er daarom 1 miljoen wagens van de Duitse autobouwer teruggeroepen naar de dealer. De start-stop-installatie laat de motor automatisch af- en aanslaan als bijvoorbeeld bij een verkeerslicht wordt gestopt. Het gaat om auto’s van de bouwjaren 2014 tot 2017. De meeste zijn in de Verenigde Staten en Duitsland verkocht.

Een woordvoerder laat tegenover ANP weten dat het probleem kosteloos verholpen wordt in één van de garages. De woordvoerder spreekt van een “voorzorgsmaatregel”:

“In ons land zijn geen problemen bekend die door het euvel zijn ontstaan.”

Volgens persbureau Reuters zijn wereldwijd door oververhitting 51 branden gemeld, waarvan dertig in de VS. Niemand raakte gewond.