Dit zijn de uitslagen in de Eredivisie

PEC Zwolle won met 3-1 van Vitesse, PSV met 4-0 van Roda JC en FC Twente met 2-1 van Willem II.

PEC Zwolle speler Mustafa Saymak en PEC Zwolle speler Ryan Thomas vieren de 1-0
PEC Zwolle speler Mustafa Saymak en PEC Zwolle speler Ryan Thomas vieren de 1-0 Foto ANP

PEC Zwolle heeft zaterdag tegen Vitesse de vierde zege na de winterstop geboekt. De thuisploeg was het elftal van coach Henk Fraser, die zich afgelopen woensdag plaatste voor de finale van de KNVB-Beker, met 3-1 de baas.

Mustafa Saymak opende in de 10e minuut de score voor het team van coach Ron Jans. Hij schoot een voorzet van rechts van Bram van Polen hard en laag binnen. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Nicolai Brock-Madsen liep goed door op een lange pass van Philippe Sandler, schudde Guram Kashia af en verschalkte doelman Michael Tørnes.

Vlak na rust bracht Ricky van Wolfswinkel Vitesse terug in de wedstrijd door een rebound binnen te tikken. Met een loepzuivere vrije trap van Danny Holla zorgde PEC opnieuw voor de veilige marge.

PSV - Roda JC

Eerder op de avond boekte PSV een eenvoudige zege op Roda JC: 4-0. Héctor Moreno kopte tweemaal raak en is met vijf doelpunten nu de meest scorende verdediger van de eredivisie.

Siem de Jong, de vervanger van de geblesseerde Marco van Ginkel, schoot zijn ploeg naar 2-0. Hij benutte ook nog een strafschop. PSV blijft derde op de ranglijst en heeft nu acht punten minder dan Feyenoord. Nummer twee Ajax heeft drie punten meer dan de regerend kampioen uit Eindhoven. Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam en Ajax is tegelijkertijd te gast bij FC Groningen.

FC Twente - Willem II

FC Twente speelde zaterdagavond ook en won in een matig duel van Willem II: 2-1. In de eerste helft kwam de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Darryl Lachman, centrale verdediger van Willem II, kopte in eigen doel en spits Ernes Unal schoot kort voor rust schitterend raak.

In de tweede helft scoorde Jordy Croux de aansluitingstreffer. Verder kwam Willem II niet, alhoewel invaller Thom Haye in de slotfase dichtbij de gelijkmaker was. Hij raakte de paal.

(ANP)