Reportage

Expositie

Duitse schilder Iris Schomaker

Iris Schomaker, ‘Reading’

Tot eind april te zien in Reflex Gallery: de expositie Come to the Edge van de Duitse kunstschilder Iris Schomaker. Zij geniet internationale bekendheid met haar expressieve, grote aquarellen en olieverfwerken op papier. In de schilderijen spelen abstracte figuren de hoofdrol. Op Come to the Edge is alleen nieuw werk te zien, variërend van A3-formaat tot levensgroot. Elk schilderij is een pakkende close-up van één figuur; liggend, lezend, rustend, zittend, niets vermoedend van een kijker. De figuren, met gezichten zonder uitdrukking, bieden geen contact – de leegte en anonimiteit van het beeld nodigen de kijker uit voor een eigen inbreng. T/m 26 april, Reflex Gallery, Weteringschans 79 A. www.reflexamsterdam.com