Eredivisie

GA Eagles pakt een kostbaar punt in uitwedstrijd tegen Heerenveen

GA Eagles pakte in de strijd tegen degradatie vrijdagavond een kostbaar punt in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion eindigde in 2-2. Bij rust leidde GA Eagles door een doelpunt van Sam Hendriks. Het was aan twee invallers te danken dat Heerenveen in de tweede helft op voorsprong kwam. Henk Veerman maakte in de 65ste minuut gelijk en Luciano Slagveer nam vijf minuten later de 2-1 voor zijn rekening. Aan dat tweede doelpunt ging een fraaie pass van het Noorse talent Martin Ødegaard vooraf. Leon de Kogel, ook al een invaller, zorgde er met een treffer in de 89ste minuut voor dat GA Eagles op de valreep een punt aan het duel overhield. Heerenveen blijft zesde in de eredivisie. GA Eagles heeft twee punten meer dan hekkensluiter ADO Den Haag. (ANP)