EK indooratletiek

Broersen en Visser buiten de medailles in Belgrado

Nadine Broersen kwam bij het verspringen tot 6,19 meter
Nadine Broersen kwam bij het verspringen tot 6,19 meter Foto Marko Drobnjakovic/AP

Meerkampster Nadine Broersen is buiten de medailles gebleven op de EK indooratletiek in Belgrado. De wereldkampioene van 2014 eindigde vrijdag als vijfde met een totaal van 4.582 punten. Broersen begon als nummer vier aan de afsluitende 800 meter, maar verspeelde nog een positie aan de Hongaarse Xenia Krizsan. Het goud was voor de Belgische Nafissatou Thiam. De olympisch kampioene op de zevenkamp was in Belgrado een klasse apart en won met een totaal van 4.870 punten. Het zilver was voor de Oostenrijkse Ivona Dadic en de bronzen plak ging naar de Hongaarse Gyorgyi Zsivoczky-Farkas.

Nadine Visser greep op de 60 meter horden ook naast de medailles. Zij werd zevende in 8,04 seconden. De Duitse Cindy Roleder won goud in 7,88. Zij onttroonde de Wit-Russin Alina Talay, die tweede werd. De Duitse Pamela Dutkiewicz won brons. (ANP)