EK indooratletiek

Broersen en Visser blijven in Belgrado buiten de medailles

Meerkampster Nadine Broersen is buiten de medailles gebleven op de EK indooratletiek in Belgrado. De wereldkampioene van 2014 eindigde vrijdag als vijfde met een totaal van 4.582 punten. Broersen begon als nummer vier aan de afsluitende 800 meter, maar verspeelde nog een positie aan de Hongaarse Xenia Krizsan. Het goud was voor de Belgische Nafissatou Thiam. De olympisch kampioene op de zevenkamp was een klasse apart met 4.870 punten. Het zilver was voor de Oostenrijkse Ivona Dadic, het brons voor de Hongaarse Gyorgyi Farkas.

Nadine Visser greep op de 60 meter horden ook naast de medailles. Zij werd zevende in 8,04 seconden. De Duitse Cindy Roleder won goud in 7,88. Het zilver ging naar Wit-Russin Alina Talay en het brons naar de Duitse Pamela Dutkiewicz. (ANP)