In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Carnavalsvierders in Luzon, Spanje zijn verkleed als traditionele 'Mascaritas'.
Juan Medina/Reuters
Autoriteiten in Shanghai hebben duizenden fietsten in beslag genomen van fietsdeelbedrijven zoals Mobike en Ofo. De kleurige fietsen worden lukraak op straat gestald en zorgen voor veel overlast in de stad.
Johannes Eisele/AFP
Somalische marktkooplui redden hun handelswaar uit brandende kramen op de Bakaramarkt in Mogadishu.
Ismail Taxta/Reuters
Een grimmig ogende carnavalsvierder in de favela Cidade de Deus in Rio de Janeiro.
Felipe Dana/AP
Gastvrouwen serveren thee voor aanvang van de openingsvergadering van het jaarlijkse Nationale Volkscongres in de Grote Hal van het Volk in Beijing.
Jason Lee/Reuters
Een gewonde vrouw ontvangt eerste hulp op straat door hospikken van het Iraakse leger in Mosul.
Zohra Bensemra/Reuters
Een groeiend aantal mensen steekt vanuit de Verenigde Staten illegaal de grens over naar Canada. Het gaat vermoedelijk om vluchtelingen zonder verblijfsvergunning die in het Amerika van Trump zich niet meer veilig voelen.
Don Emmert/AFP
Een flyboard-demonstratie tijdens de International Boat Show in de jachthaven van Dubai.
Karim Sahib/AFP
In een erkende ezelslachterij in Baringo, Kenia loopt een medewerker met de huid van een ezel. Uit China is grote vraag naar ezelhuiden vanwege de vermeende geneeskrachtige werking ervan. In delen van Afrika dreigen ezels te verdwijnen door grootschalige stroperij.
Tony Karumba/AFP
Theater- of bioscoopstoelen te midden van de puinhopen van de verwoeste stad Al-Bab in Noord-Syrië getuigen van een ander leven, voor de oorlog.
Khalil Ashawi/Reuters
Inwoners van West-Mosul die de gevechten proberen te ontvluchten passeren het lijk van een strijder van IS.
Goran Tomasevic/Reuters
Iraakse strijders inspecteren een huis tijdens de slag om West-Mosul.
Azad Lashkaril/Reuters
Trump heeft dinsdag een executive order getekend voor meer overheidssteun aan universiteiten die van oudsher bekendstaan als 'zwarte' universiteiten.
Jim Watson/AFP
Op de laatste dag van carnaval in Polen, Kusaki genaamd, wordt een traditioneel spel opgevoerd, De nederlaag van de dood, waarbij alle rollen door mannen worden gespeel
Kacper Pempel/Reuters
De Britse premier Theresa May sprak vrijdag op het Schotse partijcongres van de Conservatieve partij. Ze werd geïntroduceerd door de leider van de Schotse Conservatieven, Ruth Davidson (rechts, op de rug gezien).
Russell Cheyne/Reuters
Een massale motivatiesessie van Japanse studenten op sollicitatietraining in Tokio.
Kim Kyung-Hoon/Reuters
Mannen vechten in het Britse stadje Ashbourne om een bal tijdens het traditionele Shrovetide football. Deze merkwaardige kruising tussen rugby en voetbal wordt naar verluidt sinds 1667 elk jaar gespeeld en duurt twee dagen: de dinsdag voor Aswoensdag (Shrove Tuesday) en Aswoensdag zelf.
Oli Scarff/AFP
Dit is niet in Londen en je ziet niet dubbel. Deze Tower Bridge replica met vier torens in plaats van twee vind je in Suzhou, in China.
AFP
Een danser van de Beija Flor sambaschool tijdens een carnavalsparade in Rio de Janeiro.
Silvia Izquierdo/AP
De dag na carnaval liggen de gebruikte carnavalskostuums op een hoop bij het Sambadrome in Rio.
Leo Correa/AP