In beeld

Vluchten uit het land van Trump

Illegale migratie loopt op aan de Amerikaanse noordgrens. Vluchtelingen en asielzoekers trekken naar de grens tussen de Verenigde Staten en Canada om het Amerika van president Trump te ontvluchten en hun heil te zoeken in het land van de meer vluchtelingenvriendelijke Canadese premier Justin Trudeau. Ze passeren te voet de lange, veelal besneeuwde grens, die op de meeste plaatsen onbewaakt is.
Acht migranten uit Somalië lopen op 26 februari illegaal de Canadese provincie Manitoba binnen vanuit de Amerikaanse staat North Dakota, via een spoorbaan bij de plaats Emerson. Ze willen in Canada asiel aanvragen.
John Woods/AP
Agenten van de Canadese politie, de RCMP, staan op 26 februari op wacht bij de Amerikaans-Canadese grens nabij Hemmingford, Quebec, om illegale migranten op te vangen.
Geoff Robins/AFP
De Canadese politie arresteert een Turkse familie van zeven personen die even voor zonsopkomst illegaal de grens overstak bij Hemmingford, Quebec.
Geoff Robins/AFP
Voetsporen van een Turkse man en vrouw die voor zonsopkomst op 25 februari de grens tussen de Amerikaanse staat Washington en de Canadese provincie British Columbia overstaken. Korte tijd later werden ze gearresteerd.
Ben Nelms/Reuters
Een man die zijn naam gaf als Abdullah, een student uit Jemen, loopt op 17 februari vanuit Champlain, New York, naar de grens met Canada.
Christinne Muschi/Reuters
Een vrouw uit Jemen veegt een traan weg wanneer haar wordt bevolen de Amerikaans-Canadese grens niet over te steken, op 22 februari nabij Hemmingford, Quebec. Ze liep door en werd gearresteerd.
Christinne Muschi/Reuters
Een oude, ongebruikte douanepost langs de grens tussen de VS en Canada nabij Lac-Frontier, Quebec, gefotografeerd op 1 maart.
Don Emmert/AFP
Een agent van de Canadese politie begeleidt op 2 maart Syrische vluchtelingen nadat zij de grens overstaken nabij Hemmingford, Quebec.
Dario Ayala/Reuters
Een vrouw uit Syrië huilt nadat ze is gearresteerd nabij Hemmingford, Quebec op 2 maart.
Dario Ayala/Reuters
Een gezin van vier personen uit Pakistan staat op het punt de Amerikaans-Canadese grens over te steken nabij Hemmingford, Quebec, op 28 februari.
Geoff Robins/AFP
Een agent van de Canadese politie doet een man uit Syrië handboeien om, nadat hij op 28 februari met zijn gezin illegaal de grens is overgestoken bij Hemmingford, Quebec.
Geoff Robins/AFP
Een vrouw uit Djibouti en haar twee kinderen lopen op 25 februari weg bij de Amerikaans-Canadese grens op bevel van een agent van de Canadese politie, nabij Champlain, New York.
Don Emmert/AFP
Een Colombiaanse familie van acht personen steekt op 25 februari illegaal de grens over nabij Hemmingford, Quebec.
Geoff Robins/AFP
Een kinderschoentje ligt in het water bij de Amerikaans-Canadese grens nabij Hemminford, Quebec, op 23 februari.
Drew Angerer/AFP
‘Mogen deze poorten nooit gesloten worden’ is het opschrift van de zogenoemde Peace Arch, bij de douanepost tussen de Amerikaanse staat Washington en de Canadese provincie British Columbia, ten zuiden van Vancouver. Het monument is gefotografeerd op 12 februari, tijdens een demonstratie naar aanleiding van het bezoek van de Canadese premier Justin Trudeau aan de Amerikaanse president Donald Trump de volgende dag.
Darryl Dyck/AP