De Thuiskok: Garnalen piri piri

Dit is zo’n klassiek recept waarbij het hoofdingrediënt, kip in de kip piri piri, is vervangen, in dit geval door garnalen. Maar Brenda Hoff, auteur van Snelle klassiekers met een twist, heeft nog een bestanddeel vervangen: de rijst is verdwenen, er zijn noedels voor in de plaats gekomen. Dat zal misschien de snelheid waarmee je dit gerecht op tafel kunt zetten ten goede zijn gekomen, maar voor het resultaat maakt het niet uit. De pittig gemarineerde garnalen zullen bij zowel noedels als rijst heerlijk smaken.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de rode pepers en het knoflook. Voeg de citroenrasp toe. Haal de pan van het vuur, meng de peper-knoflookolie met 3 eetlepels olijfolie en vermeng dit met de garnalen. Laat de garnalen 15 minuten marineren. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Fruit de ui en doe de paksoi en paprika erbij. Bak dit 5 minuten en breng vervolgens op smaak met zout en peper. Bak de gemarineerde garnalen kort in een koekenpan. Serveer de garnalen piri piri samen met de noedels en gebakken groente. Bestrooi voor het serveren met verse peterselie.