Syrië

Met Russische steun verovert Syrisch leger Palmyra weer op Islamitische Staat

Foto AFP

De Syrische stad Palmyra is opnieuw door het Syrische leger veroverd op terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat verklaarde de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe donderdag tegen persbureau Ria Novosti. Het leger kreeg hulp van de Russische luchtmacht en de militante Libanese beweging Hezbollah. Het leger van Assad wist de stad in maart 2016 met Russische steun ook al in te nemen, maar een onverwacht offensief van IS afgelopen december dwong de Syrische troepen de historische stad te verlaten. IS vernietigde in Palmyra verschillende historische schatten, zowel tijdens het eerste als het tweede bewind. Onder andere een Romeins amfitheater en het zogenoemde Tetrapylon moesten het ontgelden. (NRC)