Regisseur Guus Verstraete (69) overleden

Verstraete regisseerde onder andere de series Bassie en Adriaan en Ik ben Joep Meloen

Foto Koen van Weel/ANP

Regisseur Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag aan ANP bekend gemaakt.

“In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden”, aldus de woordvoerder. Verstraete werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis wegens hartproblemen.

Hij regisseerde series als Bassie en Adriaan en Ik ben Joep Meloen met André van Duin. Ook maakte hij voor Joop van den Ende een aantal shows, waaronder de Soundmixshow, Mooi! Weer De Leeuw en Wedden, dat..? . De regisseur was de echtgenoot van actrice Simone Kleinsma.

Lees ook: 40 jaar volksvermaak

Verstraete was de zoon van Nederlands-Belgisch acteur Guus Verstraete sr. en groeide op in Amsterdam. Hij maakte zijn tv-debuut in 1962, als zestienjarige acteur in de kinderserie Mik en Mak. Daarna verdween hij buiten beeld, eerst als kabelsjouwer en camera-assistent.

In 2007 schreef NRC-recent Henk van Gelder dat Guus Verstraete behoorde tot de laatste tv-regisseurs “wier namen ook buiten vakkringen nog enige bekendheid genieten”. In dat jaar verscheen een boek over het werk Verstraete, 40 Jaar Topamusement door de ogen van Guus Verstraete. Verstraete had graag veel invloed op de producties die van zijn hand kwamen:

“Je moet als regisseur vanaf het begin in de denktank zitten, want jij bent toch degene die het in beeld zal moeten brengen. Ik vind het de taak van een regisseur om zich ook inhoudelijk met een programma bezig te houden.”