Kledingwinkel

Primark erkent misstanden voor personeel na onderzoek vakbond

Kledingketen Primark had de afgelopen jaren in Nederland geen ondernemingsraad, terwijl dit wettelijk verplicht is bij een bedrijf van zijn omvang. Primark, bekend en omstreden vanwege zeer goedkope kleding, heeft verbetering toegezegd. De directie van Primark voerde donderdag overleg met vakbond FNV over een reeks misstanden die een enquête van de bond onlangs aan het licht bracht. Onderzoek van de bond wees onder meer uit dat leidinggevenden bij Primark personeel in de gaten hielden door middel van camera’s en gezondheidsklachten van de medewerkers negeerden. Verder waren er veel klachten over de hoge werkdruk. Primark heeft FNV laten weten zijn leidinggevenden beter te gaan scholen. Het Ierse Primark heeft in Nederland zestien winkels en meer dan 4.000 werknemers. (ANP)