Podcast

Haagse Zaken: Sybrand Buma

Emilie van Outeren en Titia Ketelaar over de politieke denkbeelden van CDA-lijsttrekker Sybrand Buma en zijn humor (‘Bumor’).
Foto ANP / Robin Utrecht

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zes van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de vierde aflevering van Haagse Zaken, over PvdA-leider Lodewijk Asscher.

In deze vijfde aflevering van Haagse Zaken praten verslaggevers Emilie van Outeren en Titia Ketelaar over CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma. Emilie volgde het CDA een aantal jaren voor NRC in Den Haag, Titia doet dat sinds oktober. De presentatie van Haagse Zaken is zoals altijd in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de podcast over Sybrand Buma:

Luister ook naar de tweede aflevering van Haagse Zaken, over PVV-leider Geert Wilders. Luister ook naar de eerste aflevering van Haagse Zaken, over 50Plus-lijsttrekker Henk Krol. Luister ook naar de derde aflevering van Haagse Zaken, over GroenLinks-leider Jesse Klaver.