De droombaan van Corrie van Brenk

Wat is uw droombaan? NRC vraagt het deze campagne aan verschillende kandidaat-Kamerleden.

De Droombaan 6/12

‘Geen kaartjes meer kopen en altijd de beste plek’

Corrie van Brenk (50Plus)

Verkiezingen. Wat is uw droombaan? NRC vraagt het deze campagne aan verschillende kandidaat-Kamerleden. Door Petra de Koning

Het was in de zomer van 1992 en Corrie van Brenk (50Plus) zat met haar broer en een vriendin in de Rotterdamse Kuip. Guns N’ Roses zou optreden, maar zanger Axl Rose had keelpijn en was eerst nog naar de dokter. „We zagen van die mannen in touwladders naar boven klimmen om in stoeltjes op een stellage het licht te bedienen, boven het podium, en ik dacht: dát zou nog eens een baan zijn. Je hoeft geen kaartjes meer te kopen en je hebt altijd de beste plek. Ik ben gek op popconcerten en shows.”

Vorige zomer nog was ze in Texas voor Brian Wilson. Het jaar daarvoor was ze samen met haar man in Woodstock. „Als twee oude hippies.” In Utrecht woonde ze het optreden van Paolo Nutini bij. Ze was twee keer voor concerten in Nashville. Ze zag Ultravox, Boy George, Taylor Swift – en heel veel anderen. En op haar zestiende al The Rolling Stones in het Haagse Zuiderpark.

Het duurde in 1992 héél lang voordat Axl Rose eindelijk op het podium verscheen – en werd uitgejouwd omdat hij iedereen had laten wachten. „Wij zaten aan de zijkant op de tribune en waren blij dat we af en toe iets te drinken konden halen en naar de wc gaan. Ik vroeg me af hoe die jongens van het licht dat zouden doen.” Die bleven daarboven maar op hun stoeltjes zitten.

Hoogtevrees? Ja, dat had Corrie van Brenk toen ook al. „Maar ik was begin dertig. Als iemand tegen mij had gezegd: ga daar maar omhoog voor het licht en dan hoef je geen kaartje te kopen, had ik het zeker gedaan.” Jeugdige overmoed, noemt ze dat. „Nu zou ik denken: is het me dat wel waard? Dat ik misschien naar beneden kletter?”

Bekijk de foto’s van alle andere droombanen

Met dank aan TivoliVredenburg in Utrecht.