Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit zijn de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Matt Brown
 1. Kim Jong-un onthult meer dan de bedoeling is


  The New York Times legde verschillende experts een foto voor waarop de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een nieuw nucleair wapen presenteert. Maar de foto geeft wellicht meer bloot dan zijn bedoeling was. Een aanbeveling van redacteur Michel Kerres.

 2. Journalisten, de ‘vijanden van de staat’

  In de Verenigde Staten is het nieuw dat journalisten worden aangemerkt als ‘vijanden van de staat’. Maar in Israël, schrijft Uri Blau bij Nieman Reports, is dit allang de gangbare praktijk. Een tip van correspondent Derk Walters.

 3. Een woonruimte in plaats van celstraf


  The New York Times doet verslag vanuit Medicine Hat, Canada, waar de gemeente zwervers en verslaafden gratis woonruimte geeft, zonder voorwaarden te stellen. Dat is uiteindelijk goedkoper dan celstraffen en medische spoedhulp.

 4. De man achter de propaganda van Trump en Bannon

  Tip van Wouter van Noort: deze Amerikaanse miljardair, rijk geworden met big data, ondersteunt Trump en Steve Bannon in hun propagandacampagne tegen de mainstream media. The Guardian over Robert Mercer.

 5. Donker en bevriend met een racist


  Anouk Eigenraam tipt een interessante podcast van Love+Radio over Daryl Davis, een zwarte muzikant die jaren geleden bevriend raakte met white supremacists. Hij nodigde zelfs een lid van de Ku Klux Klan uit op zijn bruiloft.