Computervredebreuk

Hilversum doet aangifte tegen misbruik account burgemeester

De gemeente Hilversum doet aangifte tegen een persoon die op Twitter een account heeft aangemaakt met het officiële e-mailadres van burgemeester Pieter Broertjes. Het gaat om het account @PBlijdenstein, dat onder de naam ‘Benjamin’ tweets verstuurt over kwesties die spelen in Hilversum. Benjamin gaat bijvoorbeeld veelvuldig in op de discussie rond de komst van een nieuwe McDonalds-vestiging naar de Noord-Hollandse plaats. Met een digitale truc is op Twitter te zien dat het account is aangemaakt met het e-mailadres van Broertjes bij de gemeente. De burgemeester zei van niets te weten toen De Telegraaf hem daarmee confronteerde. Broertjes vermoedde dat zijn account gehackt is. Maar op Twitter kan iedereen een account aanmaken met om het even welk e-mailadres. (NRC)