Tegenslag voor May

Hogerhuis: Brexit-wet aanpassen om EU-burgers te beschermen

De Britse premier Theresa May mag pas een Brexit inzetten als zij de rechten van EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk beschermt. Dat meldt persbureau Reuters. Het Britse Hogerhuis nam woensdag een amendement aan op de Brexitwet waarin May wordt gevraagd de veiligheid van de miljoenen EU-burgers die nog in het land wonen te garanderen. 358 Hogerhuis-leden stemden voor, 256 tegen. Nu moet het Lagerhuis zich over het amendement buigen. Het is de eerste politieke tegenslag voor May, wier Brexitwet eerder door het Lagerhuis werd aangenomen. In ieder geval betekent de beslissing dat de plannen van May vertraagd worden. Ze was eerst van plan de procedure om officieel de Europese Unie te verlaten in de tweede week van maart te beginnen. (NRC)