Streaming video

Netflix investeert 1,7 miljard in Europese series

Netflix investeert 1,7 miljard euro in Europese series. Dat zei topman Reed Hastings woensdag op de Netflix-conferentie in Berlijn. Hastings vertelde dat het streamingbedrijf flink investeert in eigen Europese series, films en coproducties met Europese makers. „We werken nu aan negentig verschillende producties in Europa.” Ook meldde hij dat dertien Europese landen Netflix-producties in de eigen taal kunnen zien. Dat wordt uitgebreid met Griekenland en Roemenië. Hastings benadrukte dat Europese series in de eigen taal ook buiten het continent populair zijn. „Tweederde van de Europese Netflix-series wordt buiten Europa bekeken.” Welke Europese series wereldwijd succesvol zijn, zei hij niet. Om het bereik te vergroten sloot Netflix deals met telecombedrijven Orange en Vodafone en de Duitse kabelaar Unity. (NRC)