Seniorenpartij

Léonie Sazias schroeft campagne voor 50plus terug vanwege ziekte

Léonie Sazias, nummer twee op de lijst van 50Plus, heeft haar politieke activiteiten op een laag pitje gezet. Bij de 59-jarige politica is darmkanker geconstateerd. Eerder moest Sazias al bij campagneactiviteiten verstek laten gaan vanwege een operatie. De voormalige presentatrice zegt dat daarbij niet alle kwaadaardige cellen uit haar darmen konden worden gehaald. Sazias noemt de situatie „zorgelijk”, maar zegt strijdbaar te zijn. „[Ik] laat Henk Krol, die eerder ook aan darmkanker is geopereerd, niet in de steek.” Een woordvoerder van de partij zegt dat Sazias niet al haar activiteiten staakt. Deze donderdagavond zal ze met partijleider Henk Krol te zien zijn bij talkshow RTL Late Night.(NRC)

Interview met Henk Krol pagina 4-5