Kunstraad

Positief advies over fusie TA en Stadsschouwburg

Bij een verdergaande samenwerking tussen Toneelgroep Amsterdam (TA) en de Stadsschouwburg moet voor een tweekoppige directie naast artistiek directeur Ivo van Hove een sterke zakelijke directeur van buiten worden geworven. Bovendien moeten de twee organisaties afzonderlijke subsidieaanvragen blijven indienen.

Dat stelt de Amsterdamse Kunstraad als voorwaarden voor een positief advies over de mogelijke fusie tussen het podium en het gezelschap tot één ‘theaterhuis’. De voorwaarden zijn volgens de Kunstraad nodig om de gelijkwaardigheid van de fusiepartijen en de verhouding met de stad te borgen. De raad denkt dat Van Hove met zijn netwerk de programmering van de schouwburg kan versterken en TA kan profiteren van de educatieafdeling van de schouwburg. (NRC)