KNVB beker

Vitesse voor het eerst sinds 1990 naar finale, ten koste van Sparta

Vitesse heeft woensdag voor het eerst in zeventien jaar de finale van de KNVB beker bereikt. In Rotterdam won de Arnhemse club met 2-1 bij Sparta dankzij twee doelpunten van middenvelder Lewis Baker. Vitesse haalde drie keer eerder de bekerfinale, maar won het toernooi nooit. Binnen een kwartier stond het 1-0 na een fout van Sparta-doelman Roy Kortsmit, die ongelukkig over de bal heen dook. Sparta, dat sinds 1996 niet meer de finale haalde, leek die treffer niet meer te boven te komen. Na de 2-0 van Baker leek het duel beslist, maar doordat Guram Kashia de bal vlak daarna in eigen doel schoot, bleef het tot de laatste minuut spannend. De finale is op 30 april. Tegenstander van Vitesse is de winnaar van de halve finale tussen AZ en SC Cambuur, donderdagavond in Alkmaar. (NRC)