Podcast

Haagse Zaken: Lodewijk Asscher

Thijs Niemantsverdriet en Petra de Koning over de PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en de moeilijke campagne die hij moet voeren.
Foto ANP / Robin Utrecht

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zes van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de derde aflevering van Haagse Zaken, over GroenLinks-leider Jesse Klaver.

In de vierde aflevering van Haagse Zaken praten verslaggevers Thijs Niemantsverdriet en Petra de Koning over vicepremier en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. De presentatie van Haagse Zaken is in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de podcast over Lodewijk Asscher:

Luister ook naar de tweede aflevering van Haagse Zaken, over PVV-leider Geert Wilders. Luister ook naar de eerste aflevering van Haagse Zaken, over 50Plus-lijsttrekker Henk Krol.