Vruchtensappen

FrieslandCampina zet dochter Riedel in de etalage

FrieslandCampina onderzoekt of het sap- en limonadedochter Riedel, eigenaar van bekende merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran, kan verkopen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Het besluit is een gevolg van het voornemen van FrieslandCampina om zich de komende jaren meer toe te leggen op de productie van zuivel. Riedel past niet in die toekomstplannen. Riedel produceert sinds 1879 mineraalwater, limonade en vruchtendranken. In 1973 introduceerde het bedrijf onder de merknaam Appelsientje zijn eerste in karton verpakte vruchtensappen. Taksi kwam in 1985 op de markt, CoolBest in 1995 en DubbelFrisss het jaar daarna. Riedel telt tweehonderd werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 125 miljoen euro. (ANP)