Voor de wereldkampioenschappen in eigen land bloeit de liefde van Ter Mors voor het shorttrack weer op

WK Shorttrack Jorien ter Mors besloot zich te richten op de langebaan, maar keert voor de WK in eigen land nog een keer terug als shorttrackster.

Jorien ter Mors, terug al shorttrackster
Jorien ter Mors, terug al shorttrackster Foto Jerry Lampen/ANP

Jorien ter Mors noemde zichzelf een „mooi plaatje” in de aflossingsploeg van de shorttrackvrouwen toen ze eind vorig jaar bekendmaakte zich volledig te zullen richten op het langebaanschaatsen. Ze past met al haar ervaring en al haar prestaties naadloos in dat team, dus als ze voor de WK in Rotterdam (10-12 maart) een uitzondering kon maken, hield ze zich van harte aanbevolen. Een spektakel dat ze niet wilde missen.

Zo gebeurt, want Ter Mors is opgenomen in de officiële Nederlandse shorttrackselectie voor dat WK. De liefde voor het shorttracken die ze zei te zijn kwijtgeraakt, is voor zo’n gelegenheid toch snel weer gemaakt.

Ze zal hopen op een mooi shorttrackslot van een schaatsseizoen dat op de langebaan toch wat teleurstellend was. Zo verloor ze in Pyeongchang in het jaar voor de Winterspelen daar haar wereldtitels op de 1.000 en 1.500 meter. Haar derde plek op de WK sprint van afgelopen weekend in Calgary viel haar nog alleszins mee, het Nederlandse record op de 1.000 meter en een persoonlijk record op de 500 stemden haar nog het meest tevreden.

Verrassingen in de selectie zijn er verder niet. Sjinkie Knegt – de wereldkampioen van 2015 – is uiteraard kopman, Suzanne Schulting is kopvrouw. Verder zullen bij de mannen Nederlands kampioen Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma uitkomen op de individuele afstanden, Itzhak de Laat en Dennis Visser maken deeluit van de aflossingsploeg. Bij de vrouwen doen naast Schulting Yara van Kerkhof en Rianne de Vries individueel mee. Lara van Ruijven is de andere vrouw op de aflossing.