verenigde staten

Trump: ex-president Obama zit achter massale protesten en lekken uit het Witte Huis

Foto AP

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat zijn voorganger Barack Obama achter de wijdverspreide protesten in de VS zit tegen zijn beleid. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor bepaalde lekken uit het Witte Huis. Dat zei Trump in een interview met Fox News.

De interviewer begon over Obama’s mogelijke rol in de protesten en vroeg of Trump dacht dat Obama daarmee een bepaalde presidentiële code zou hebben overschreden. „Nee, ik denk wel dat hij erachter zit, maar ik denk ook dat het ook gewoon politiek is”, reageerde de president.

Obama zou verantwoordelijk zijn voor de protesten omdat „zijn mensen” erachter zouden zitten. Trump gaf verder geen bewijs voor de aantijgingen. (NRC)