De Thuiskok: Vegetarische hachee

Het eerste waar je aan denkt bij hachee is vlees. Dus wat doet Brenda Hoff, auteur van Snelle klassiekers met een twist? Precies, ze haalt het vlees eruit. Wat overblijft is een vegetarische stoofschotel van ui en paprika die lekker dik is door de toevoeging van ontbijtkoek en binnen 45 minuten klaar is. Wil je er toch een klassieke hachee van maken, voeg dan 500 gram grof gesneden stoofvlees toe voordat je de kruiden toevoegt en laat dat 4 uur sudderen.

Verwarm boter in een braadpan. Fruit daarin de ui. Doe het knoflook en de paprika erbij en bak kort mee. Voeg de kaneel, kruidnagels, het komijnpoeder en de laurierbladen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, bouillon en tabasco toe en breng het geheel aan de kook. Laat de schotel op zacht vuur 30 minuten sudderen. Verwijder de laurierbladen en doe de ontbijtkoek erbij. Verwarm de schotel nog 10 minuten tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus dikker is geworden. Garneer de hachee met peterselie en serveer met aardappelpuree of witbrood.