Misbruik in de sport

Oud-minister De Vries leidt onderzoek misbruik in de sport

Oud-minister Klaas de Vries (73) is door NOC*NSF aangesteld om het onderzoek naar seksueel misbruik in de sportwereld te leiden. De twee andere commissieleden zijn Clemence Ross-Van Dorp, oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Egbert Myjer, voormalig rechter bij het Europees Hof voor de rechten van de Mens. NOC*NSF maakte eind vorig jaar bekend dat er een onderzoek zou komen. Voornaamste aanleiding hiervoor was het misbruikschandaal in Engeland, waar honderden slachtoffers zich bij de politie hebben gemeld sinds enkele oud-profvoetballers in november hun verhaal vertelden. Klaas de Vries was tot 2015 lid van de Eerste Kamer. Eerder was hij onder meer minister van Binnenlandse Zaken en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. (NRC)