Mag ik van jou van de rokers…

Hoe goed kent u ze eigenlijk, de leden van de Tweede Kamer? En: wat hebben ze, los van de politiek, met elkaar gemeen? Leer ze beter kennen met dit kieskwartet.

Afl. 3. De rokers.

Dikke brilmonturen op gezichten die verdwijnen in walmen van sigaren- of sigarettenrook. De leider van de communisten achter in de vergaderzaal een shaggie draaiend, de voorman van de liberalen trekkend aan een sigaar. Overal volle asbakken. Dat was het beeld van de Haagse politiek. Was. Politiek en roken, het kan echt niet meer. Verkiezingsbeloften breken, geen probleem. Maar rokend in beeld? No way. Dat ze gestopt zijn willen ze wel graag kwijt. Dus weten we dat Geert Wilders niet langer (menthol-) sigaretten rookt.

De politici die nog wel roken vormen op het Binnenhof een bijna uitgestorven minderheid. En als ze de spanning van zich afroken doen ze dat het liefst stiekem. Is de achterkamer toch nog ergens goed voor.