Commissaris van de koning

Tichelaar erkent voorstellen schoonzus voor opdracht

De Drentse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar (PvdA) erkent zijn schoonzus Karin Klinkenberg te hebben voorgesteld als mogelijke herinrichter van een pand in Assen. Dit schrijft hij aan de Drentse Statenleden, die deze woensdag over de kwestie debatteren. Zaterdag brachten de Volkskrant en het Dagblad van het Noorden dit naar buiten. Tichelaar zegt dat hij niet sturend heeft willen optreden en zijn ambtenaren zouden dat ook niet zo ervaren hebben. Toen twee ontwerpfirma’s tegenvielen had hij namen van andere stylingbureaus genoemd, waaronder dat van Klinkenberg. De ambtenaren hadden pas door dat het familie betrof bij de presentatie van haar schets. Hierna is de opdracht beëindigd. Tichelaar zegt de commotie zeer te betreuren. (NRC)