Berlijn

Politieactie tegen moskeevereniging

De Duitse politie is dinsdag in Berlijn tientallen gebouwen en woningen binnengevallen die gelieerd zouden zijn aan de radicale moskeevereniging Fussilet. De salafistische organisatie, die mensen zou rekruteren voor de Islamitische Staat, is sinds dinsdag verboden in Duitsland. De moskee, die vorige week al werd gesloten, werd ook bezocht door Anis Amri die de aanslag pleegde op de kerstmarkt in Berlijn afgelopen december. Zo’n 450 agenten doorzochten meerdere appartementen, twee bedrijfspanden en zes cellen in een jeugdgevangenis van mensen die banden hebben met Fussilet. De Berlijnse senaat, verantwoordelijk voor het stadsbestuur, heeft het besluit genomen om Fussilet te verbieden. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor nieuwe aanslagen. (NRC)