De Thuiskok: Gevulde poffertjes

Ik was vroeger fan van pannenkoeken, maar mijn zusje en broertje hadden liever poffertjes. Ik denk dat ze ook heel blij waren geweest met deze variant, waarbij in elk exemplaar een kleine verrassing zit verstopt. Door de toevoeging van blokjes appel, kaneel en suiker lijkt het net alsof je stukjes appeltaart in je mond stopt. Enig nadeel: u moet er wel een poffertjespan voor hebben. Anders staan er toch pannenkoeken op het menu.

Laat de rozijnen 15 minuten wellen in het sinaasappelsap. Meng de appelblokjes met kaneel en bak ze 10 minuten in een koekenpan op laag vuur tot de appel zacht is geworden. Meng de tarwebloem met het gezeefde bakpoeder en zout. Roer de melk beetje bij beetje door de tarwebloem zodat een beslag ontstaat. Klop de vanillesuiker en eieren door het beslag. Giet de rozijnen af en meng ze met de gebakken appeltjes.

Verhit de poffertjespan op het vuur zodat de pan goed heet is en vet de kuiltjes in met roomboter. Zet het vuur op middelhoog. Vul de kuiltjes voor driekwart met het beslag en strooi er ½ theelepel van het appelmengsel in. Na 3-5 minuten is het beslag bijna helemaal gestold, keer de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere kant bruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de poffertjes warm met poedersuiker.